COVID-19 og Boligforeningernes Dag - Boligforeningernes Dag

COVID-19 og Boligforeningernes Dag

Interview af projektleder Anders Cruse, Forum København om sikker afvikling af messer og COVID-19 retningslinjer.

Vi har talt med Anders Cruse, Projektleder hos Forum København, om, hvordan Forum afvikler messer under de gældende retningslinjer og hvilke erfaringer, de har gjort sig i løbet af 2020.

Hvad er de gældende retningslinjer for messer?
”For messer gælder de samme retningslinjer som for storcentre, og de retningslinjer har ikke ændret sig siden foråret,” fortæller Anders Cruse. Desuden følger Forum København også retningslinjer fra HORESTA, dansk brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, der går udover de gængse retningslinjer som fx afstandskrav.”Forum følger det særskilte reglement fra HORESTA . Det er blandt andet ekstra tiltag som afspritning af kontaktflader (stole, håndtag mv.), som Forums personale står for, når der afvikles events,” uddyber Anders  Cruse.

Hvilken betydning har COVID-19 haft for afvikling af messer indtil videre?
”Det positive er, at størstedelen af de messer, der skulle have været afviklet i første halvår, ikke er blevet aflyst, men blot er blevet flyttet til senere på året eller næste år”, fortæller Anders Cruse. ”Hvis man skal tænke langsigtet, er det også vigtigt, at vi ikke bare går helt i stå.”

Hvilke erfaringer har I gjort jer i forbindelse med afvikling af messer?
”Vi har indtil videre afviklet tre messer under COVID-19, og de der har deltaget, har haft en god oplevelse”, fortæller Anders Cruse, som også understreger, at de ikke har fået meldinger om, at nogle skulle have følt sig utrygge, ved at deltage på messer i Forum.

”Vi oplever, at gæster og udstillere i høj grad overholder afstandskravet og har en forståelse for en mere opmærksom adfærd. De fleste er blevet vant til at følge de gældende retningslinjer,” siger Anders Cruse og understreger: ”Vi har allerede stor erfaring med at afvikle messer. Derfor hjælper vi med til, at alle retningslinjer overholdes – det er et samarbejde mellem Forum og arrangøren”.

Er der risiko for, at messer er en superspredningsbegivenhed?
”Nej. Man skal sammenligne det at gå på messe med en tur i storcenteret. Messer er ikke som fester eller lignende, hvor man har langt mere kontakt med hinanden”, fortæller Anders Cruse og fortsætter: ”Typisk går man rundt 2-3 personer sammen, så man bør betragte det som en indkøbstur, der jo heller ikke ses som en superspredningsbegivenhed”.

Derudover er der tiltag, som både gælder for storcentre og messer, der skaber ekstra sikkerhed. ”Det er et krav at registrere, hvor mange der går ind og ud, så vi hele tiden har et overblik og ved, at vi ikke overstiger maksimum kapacitet i messeområdet, som er omkring 1.000-1.100 mennesker ad gangen på nuværende tidspunkt”, fortæller Anders Cruse, der også forsikrer os om, at der ikke er noget at være nervøs for med en åbningstid mellem kl. 9.00-19.00 ved Boligforeningernes Dag.

Hvad gør Min Boligforening ApS (arrangør)  og Forum København for at overholde retningslinjerne på messen?

  • Vi har ekstra plads, der gør det muligt at udvide messeområdet og gangarealer.
  • Vi registrerer, når gæster ankommer og forlader messen, og sikrer at vi overholder regler for samlet antal besøgende.
  • Besøgende kan ikke tilmelde sig på dagen, hvilket sikrer, at vi ved hvor mange gæster, vi kan forvente.
  • 1 meters afstandskrav gælder alle steder, og der vil være markeringer samt skiltning, der hjælper besøgende med at huske på dette.
  • Der opsættes sprit-dispensers i hele messeområdet.
  • Alle kontaktflader afsprittes dagen igennem af Forums personale.

Hvordan ser fremtiden ud i forhold til afvikling af messer?
”Der er sket meget siden lockdown i marts 2020, og vi har efterhånden fundet en ny måde at gøre tingene på”, fortæller Anders Cruse og afslutter ”Det er ’the new normal’, og det skal vi lige vænne os til, men livet skal heller ikke gå i stå”.

RELATEREDE INDLÆG

Mød Peter Mygind på Hovedscenen

Hele Danmarks Peter Mygind er konferencier og moderator på Hovedscenen, hvor I kan opleve foredrag, debatter og oplæg indenfor en bred vifte af emner. Peter

Arrangeres af

Min Boligforening ApS

info@bfdag.dk
Messens åbningstid: 09.00-19.00

Persondata- og cookiepolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Holler Box