Oplæg på Hovedscenen - Boligforeningernes Dag

Messeprogrammet byder på et hav af prominente talere og oplægsholdere. De næste dage får du uddybet program, oplæg og hvem og hvad du kan opleve. Vi starter med at stille skarpt på Hovedscenen: 

10:30: Åbningstale – Carsten V. Jagerkilde

10:40: Bygget til københavnerliv – Camillla Van Deurs

København står overfor nogle store udfordringer i den kommende tid. Befolkningstallet stiger, og vi bliver flere og flere, der skal have glæde af byen og bruge byens sparsomme kvadratmeter. Derfor har byen brug for 60.000 nye boliger i alt over de næste 10 år, og ud af disse vil 15.000 være nye almene boliger. Ligeledes gør en stigende efterspørgsel på boliger i København det nødvendigt at bo tættere sammen på mindre plads, og vi har brug for andre typer boliger – for eksempel generationsboliger, ældreboliger, bofællesskaber og helt små boliger – til at fremme diversiteten og den arkitektoniske kvalitet i København.

11:30: Boligforeningen anno 2023 – Jesper Bo Jensen

De seneste år er priserne på ejendomme steget til et nærmest uset højt niveau. Samtidig har vi gennemgået en verdenskrise, som har haft omfattende konsekvenser. Det leder hurtigt til spørgsmål som: Bliver det svært at sælge boliger i fremtiden? Hvad kan man som sælger og køber forvente om 8-10 år? Hvilken plads har boligpriserne i vores privatforbrug, og hvilken betydning har det? Jesper Bo Jensen, grundlægger af Fremforsk, vil i samtale med Peter Mygind fortælle om, hvordan det danske boligmarked kommer til at udvikle sig efter coronakrisen og i fremtiden, og hvad man som boligejer, -sælger og -køber kan forvente.

13:00: Transformativ konfliktløsning – Marie-louise Pind

Boligforeninger har løbende konflikter i forbindelse med renoveringssager internt i bestyrelserne, mellem bestyrelser og beboere mv. Disse konflikter er ofte tidskrævende og opslidende for alle parter og koster tillige ofte mange penge. Heldigvis kan mange af disse konflikter helt undgås eller løses hurtigere, billigere og bedre med mediation. Det kræver, at vi har mod til at tænke anderledes. Vores hjerner er default imod forandring. Men med de rigtige værktøjer, indsigt og vilje til at kigge indad og tage ansvar er det muligt at skabe ægte forandring. Marie-Louise Pind vil med baggrund i ovenstående dele sine erfaringer og slå et slag for en alternativ måde at løse konflikter på.

14:00: Altaners sociale liv – Marie Stender

Nye altaner skyder i disse år frem overalt på byens facader mod både gården og gaden. Beboerne får dermed et privat, rekreativt uderum, men hvad gør altaner ved byens fælles rum og sociale liv? Det har Marie Stender og hendes kolleger på Aalborg Universitet undersøgt i projektet Altaners Sociale Liv. Undersøgelsen giver et nuanceret og dybdegående indblik i, hvordan altaner bruges, og hvordan de forandrer – og afspejler forandringer i – livet i byen. Altaner er nemlig ikke blot en tilføjelse til boligen, de griber også ind i og forandrer boligens rumlighed, grænserne mellem private og offentlige rum, forholdet til naboerne og byens liv.

15:00: At binde fællesskab og bæredygtighed sammen – Signe Wenneberg

Bæredygtighed er et tema, som favner bredt. Det berører blandt andet byggeri, cirkulær økonomi, ressourcespild, vand, affald, klima, genbrug, fællesskab, altaner og meget andet. I sit oplæg vil Signe Wenneberg blandt andet sætte fokus på, hvad beboerne selv kan gøre for at leve mere bæredygtigt og hverdagsaktivisme i praksis.

16:15: Det gode naboskab – Birgitte Kortegaard

Det er vigtigt at tage initiativet til at lære hinanden at kende. Det giver grobund for at kunne mødes, uanset om det handler om at have tillid til, at alle har det samme syn på den gode nabo, at man gerne vil have gode forhold at mødes i gården under, eller at man kommer trygt og godt hjem. Det, som kendetegner karréen i byen, er, at vi ikke kan undgå at indgå i et fællesskab. Derfor bliver det også vigtigt at se på vores fælles potentialer.

 

Følg med her på www.bfdag.dk og se de seneste opdateringer i programmet.

RELATEREDE INDLÆG

Konferenciers og oplægsholdere

  Boligforeningernes Dag byder på mange prominente talere, der vil gøre jer klogere på relevante emner for boligforeninger. Mange temaer vil derfor blive dækket i

Udstillere

  Boligforeningernes Dag er lige om hjørnet. Derfor bruger vi den næste dage på at opsummere de vigtigste ting, så I kan blive helt klar

Arrangeres af

Min Boligforening ApS

info@bfdag.dk
Messens åbningstid: 09.00-19.00

Persondata- og cookiepolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Holler Box