Oplæg på Torvescenen - Boligforeningernes Dag

 

11:00: Greenpipe – Bæredygtig renovering 

Genbrug af byggematerialer, dér hvor de rent faktisk er indbygget, er ganske enkelt unikt, fordi mange byggematerialer traditionelt først skal nedrives, behandles og genbruges – f.eks. mursten og vinduer. Dette er ikke tilfældet, når du vælger Greenpipe. Ved Greenpipes oplæg vil Søren Ibsen, stifter af Greenpipe, komme ind på de mange bæredygtige og økonomiske fordele, som genbrug af gamle byggematerialer kan medføre, samt hvordan en reliningproces forløber.

11:40: Mads Boserup Lauritsen: Workshop I – Få tips og tricks til at planlægge sociale aktiviteter i din boligforening

At få organiseret plantedage og andre sociale aktiviteter er vigtigt, da det er her, I som forening kan mødes og få indflydelse på, hvordan jeres fælles gårdmiljø skal udvikle sig og vil tage sig ud året rundt. Udover, at I kan få planlagt jeres gårdmiljø, kan plantedage fungere som et samlingspunkt for foreningen, hvor I styrker ejerskabet og er fælles om en social aktivitet.

Til workshoppen vil I kunne få håndgribelige tips og tricks til, hvordan I sammen kommer i gang med forspiring, at lave plantekasser og at planlægge andre sociale aktiviteter på tværs af beboere i foreningen.

13:10: Palle Dahl – Når formanden får hænderne fulde 

At være ejer og medlem af en boligforening har mange fordele, bl.a. at man er flere om at dele ansvaret for foreningens og bygningens vedligehold og drift. Man kan derved ved fælles hjælp sørge for, at drift og vedligehold forløber fornuftigt. Det kræver dog, at medlemmerne tager ansvaret på sig og netop har adfærd som ”medejer”. Dette har oplægsholderen Palle Dahl erfaring med. I sit oplæg vil Palle Dahl give eksempler på udfordringer for bestyrelsesmedlemmer i bestyrelsesarbejdet samt påpege vigtigheden af en aktiv og deltagende ejerkreds.

13:50: Erik Hagelskær Lauridsen – Forbedr jeres bolig med støtte fra den kommunale byfornyelse 

I følgende oplæg vil Erik Hagelskær Lauridsen, projektleder ved klimaprojektet Energitjekket KBH, blandt andet præsentere tre gode eksempler på boligforeninger, der har gennemført gode og holdbare energiløsninger og energirenovering, alle i eksisterende byggeri og med støtte fra den kommunale byfornyelse. Lær mere om, hvad jeres muligheder er, og hvordan Københavns Kommunes støttepuljer kan være vejen til en mere bæredygtig og energioptimerende boligforening.

14:30: Carsten Rudkjøbing Larsen – Energistyring, hvorfor spilde energi?

Det kan være både tids- og ressourcekrævende at holde øje med ejendommens energiforbrug og afvigelser derpå. Carsten Rudkjøbing Larsen, Solution Engineer hos Brunata, vil fortælle om brugervenlige systemer til beboelsesejendomme – Energistyring.

15:15: Mads Boserup Lauritsen: Workshop II – Hvordan får man biodiversitet og fællesskaber til at gå hånd i hånd?

Til dagens anden workshop vil TagTomat guide jer igennem, hvordan I via nemme, sjove og håndgribelige grønne projekter kan gå sammen om at gøre en forskel for biodiversiteten i jeres gårdmiljø. Det kan eksempelvis være at rulle frøbomber, lave insekthoteller eller omlægge et gårdhjørne til en lille blomstereng med hjemmehørende arter. Alt imens I som beboere får større ejerskab omkring gårdmiljøet, og fællesskaber dannes.

16:30: TBA

 

Følg med her på www.bfdag.dk og se de seneste opdateringer i programmet.

RELATEREDE INDLÆG

Områder og aktiviteter

Boligforeningernes Dag er indholdsrig, og I får derfor en gennemgang af de forskellige områder, I kan besøge. Få i øvrigt det store overblik over, hvad

Konferenciers og oplægsholdere

  Boligforeningernes Dag byder på mange prominente talere, der vil gøre jer klogere på relevante emner for boligforeninger. Mange temaer vil derfor blive dækket i

Arrangeres af

Min Boligforening ApS

info@bfdag.dk
Messens åbningstid: 09.00-19.00

Persondata- og cookiepolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Holler Box