Peter Mygind: Fællesskabet er en investering  - Boligforeningernes Dag

 

Peter Mygind kender til det fællesskab, der følger med, når man bor tæt sammen. Under samme tag bor han med sin hustru, deres to sønner, svigerdatter, børnebørn og sin svigermor.

”Vi bor fire generationer i samme hus. Det har vi gjort i syv år, og det er noget af det mest meningsfulde, jeg har gjort,” fortæller Peter Mygind. For ham har dét at bo i et fællesskab altid skabt stor værdi, men det kræver også en indsats.

Fællesskabet er en investering og en gave

Huset, som Peter Mygind og familien bor i, er bygget op, så det består af tre lejligheder. Men selvom der er forskel på at bo i et hus med fire generationer og i en opgang i en andels- eller ejerforening, så er det stadig fællesskabet og god kommunikation, som Peter Mygind lægger vægt på.

”Da jeg gik på Teaterskolen for 30 år siden, boede jeg i en andelsboligforening på Østerbro i Århusgade. Jeg brugte meget energi på at kommunikere med de andre beboere, for jeg synes det er enormt vigtigt, at man husker at sige hej og farvel, og at man ikke er bange for at banke på hos naboen,” fortæller Peter Mygind og uddyber: ”Min livserfaring siger mig, at jo bedre du kender de mennesker, du bor sammen med og omkring, og jo mere du selv lægger i det – jo større en gave får du selv.”

Hvis man tør komme hinanden ved og investerer noget tid og energi i fællesskabet i en boligforening, finder man måske pludselig ud af, at man har en overbo, som man har det godt med og kan drikke en kop kaffe med i ny og næ, og konflikter bliver meget nemmere at håndtere. Det er de erfaringer, som Peter Mygind tager med sig fra sin foreningstid og videre til Boligforeningernes Dag, hvor vi også sætter fokus på fællesskabet i den gode boligforening.

Den gode boligforening

Hvis det gode fællesskab skal eksistere i boligforeningen, er kommunikationen alfa omega. Vi skal udvise hensyn, engagere os og tage hinanden seriøst, mener Peter Mygind.

”Det vigtigste er, at bestyrelsen lytter, uanset hvilket problem, en beboer måtte komme med. For det er det vigtigste som mennesker – at vi føler os hørt og føler, at vi bliver taget alvorligt,” fortæller Peter Mygind og uddyber: ”Hvis en beboer for eksempel oplever gennemtræk i opgangen som den eneste, skal man stadig tage det alvorligt og tjekke op på det. Det kan jo være det bare er en liste i opgangen, der skal skiftes. Så kan man løse problemet nemt, mens alle føler sig hørt og taget alvorligt.”

Og det gælder naturligvis både for bestyrelsen, men også for den enkelte beboer, at den måde vi kommunikerer til og med hinanden, er afgørende for livskvaliteten, når vi bor tæt sammen. ”Hvis du har noget, som du er vred eller irriteret over, så tal med hjertet. Det sekund, vi begynder at nedgøre andre, så er chancen for at få noget gennemført lig nul,” fortæller Peter Mygind.

Vi står stærkere sammen

Peter Mygind bor på en villavej med 65 huse. Her hjælper alle beboerne hinanden i mange aspekter af dagligdagen. De har for eksempel mailsystemer, der letter kommunikationen og gør det muligt at låne ting af hinanden – et fællesskab, der har mange fordele, og som i høj grad minder om det, der kan eksistere i en boligforening.

”Vi står stærkere, når vi f.eks. møder op på kommunen med nogle ønsker, fordi vi repræsenterer 65 boliger. I en boligforening kan du jo som beboer deltage i bestyrelsen, og så har du også en stemme og kan være med til at påvirke dit eget liv,” fortæller Peter Mygind, der understreger den værdi, det skaber at være fælles om noget. Dét fællesskab kan I tage med jer videre til Boligforeningernes Dag.

”Fire ører hører bedre end to. Det kan være rigtig godt at komme flere fra en boligforening til messen, så I kan snakke sammen undervejs om det, I oplever. Og så er der ingen tvivl om, at I står stærkere, når I skal hjem og informere resten af boligforeningen om den viden og inspiration, I har fået med jer fra de mange rådgivere og leverandører, I har mødt,” uddyber Peter Mygind.

Alt viden samlet under et tag

Når man sidder i bestyrelsen i en boligforening, er der mange forskellige projekter og opgaver at holde styr på. Om det er altaner, energiforbedringer eller tagrenoveringer, så skal man typisk ud til en række forskellige leverandører og rådgivere for at drøfte mulighederne.

”På messen er der max. et par meter mellem de eksperter, som bestyrelsen har brug for. Det er det geniale ved messen – at man samler en masse viden under samme tag, som man kan tage med sig hjem i foreningen, og det gør det mere simpelt for bestyrelsen, at få den inspiration, som de har brug for,” fortæller Peter Mygind om Boligforeningernes Dag og uddyber: ”Det vigtigste er jo, at folk går hjem med mere viden, end de kom med – og det er den her messe en unik chance for. Det er en dag, hvor man kan få svar og blive klogere – på alle måder en plusdag.”

Om det er viden om konkrete byggeprojekter, viden om bæredygtighed eller en ambition om at få et bedre foreningsliv, så er der eksperter i alle dele af feltet, som glæder sig til at dele deres viden og erfaring med de besøgende.

En dag med viden, inspiration og højt humør

Når Peter Mygind står på Hovedscenen til Boligforeningernes Dag, vil han gøre sit ypperste for, at deltagerne får en skøn og rar dag fyldt med en masse inspiration.

”Når man får rollen som konferencier, så skal man sprede den gode stemning, og jeg synes det er sjovt at lave den slags opgaver. Jeg gør meget ud af, at de, som skal holde oplæg, bliver præsenteret på en kærlig og respektfuld måde – og det ville ikke undre mig, hvis jeg kommer til at bryde ud i en sang eller to mellem de forskellige oplægsholdere. Det er min måde at sprede noget godt humør på, der kan påvirke folk positivt resten af dagen,” afslutter Peter Mygind.

 

På hovedscenen, hvor Peter Mygind byder jer velkommen, er programmet fyldt med oplæg, der giver viden og inspiration til jeres boligforening. Læs meget mere i Messemagasinet.

RELATEREDE INDLÆG

Konferenciers og oplægsholdere

  Boligforeningernes Dag byder på mange prominente talere, der vil gøre jer klogere på relevante emner for boligforeninger. Mange temaer vil derfor blive dækket i

Udstillere

  Boligforeningernes Dag er lige om hjørnet. Derfor bruger vi den næste dage på at opsummere de vigtigste ting, så I kan blive helt klar

Arrangeres af

Min Boligforening ApS

info@bfdag.dk
Messens åbningstid: 09.00-19.00

Persondata- og cookiepolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Holler Box