Københavns Kommune - Boligforeningernes Dag
Affaldshåndtering|Bæredygtighed|Gårdmiljø|Genanvendelse

Københavns Kommune

FIND OS VED STAND 6A 

I Københavns Kommune opfordrer vi til at lukke skakten. Omkring 30% af dem, der bor i etageejendom, har adgang til skakt. Det svarer til 20% af alle københavnere. Med affaldsskakte følger en bred palet af ulemper. De er dyre i drift, kræver mange arbejdstimer, skaber dårligt arbejdsmiljø og øger risikoen for skadedyr. Undersøgelser viser at skakte har en negativ adfærdspåvirkning på affaldssorteringen, og ved at fjerne muligheden for at komme af med restaffald via skakten, kan der opnås en bedre sortering af det genanvendelige affald.

Cirkulær København – en fælles vision

I Københavns Kommune arbejder vi på at øge genanvendelsen af det affald københavnerne skiller sig af med. Det gemmer nemlig på et væld af ressourcer, der skal udnyttes bedst muligt, så vi sammen kan reducere vores samlede CO2-udslip og bidrage til en grønnere og lysere fremtid. Skaktlukning er til gavn for både det store fællesskab og for jeres boligforening.

Kom forbi til en snak og lad os hjælpe jer med at gentænke jeres nuværende affaldsløsning med skakte og derved hjælpe jer med at løfte affaldssortering i jeres forening. Sammen kan vi skabe en mere bæredygtig hverdag og fremtid.

KONTAKT VIRKSOMHEDEN